İşyerinde Masaj Atölyesi

İşyerinde masaj atölyesi nedir? Bilmeniz gereken her şey !

İşletmeler zaman zaman sağlık programlarının bir parçası olarak çalışanlarına yerinde mobil masaj terapisi sunar. Şirketler, çalışan başına sabit bir maliyeti aylık düzenli oranında yerinde masaj sağlamak için bağımsız masaj hizmeti veren şirketlerle yıllık sözleşme yapar. Bölgenizde alanında profesyonel masaj hizmeti veren firmalarla  kendi iş yerinizde ofiste masaj programınızı başlatarak çalışanlarınıza değer katıp onları ödüllendirebilirsiniz.

Hizmet almak istediğiniz firmanın terapistlerinin yetkin ve sertifikalı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Terapistlerin eğitimli ve sertifikaları ile birlikte çalışma sgk belgelerini hizmet alacağınız talep ediniz. Sağlık alanında ve profesyonel hizmet almak istiyorsanız anlaşma yapacağınız firmanın referanslarını da incelemenizde fayda olacaktır.

Mobil Masaj Türkiye Uzman Masaj terapistleri ve Fizyoterapistleri ile birlikte kas ve eklem sağlığı üzerine hizmet sunmaktadır. 

Nasıl İlerliyoruz .

Şirket olarak anlaşma yaptığımız kurumların lokasyon ve çalışan sayısına göre hizmet verecek masaj terapisti sayısı belirlenir . Belirlenen gün ve saatte masaj terapistlerimiz ve moderatörümüz eşliğinde masaj yapılacak alan belirlenir . Masaj yapılacak alan toplantı salonu yada sessiz bir yer olması masaj sağlığı açısından önemli rol oynamaktadır. Çalışanların yakın bir alanına belirlediğimiz portatif masaj sandalyeleri yerleştirilir. Masaj sandalyeleri açılarak temizlik işlemi dezenfektanlarla yapılarak hijyeni yapılır. Ortam müsait ise ufak bir masaj müziği eşliğinde çok ışık olmayacak şekilde terapiye hazırlanır.

Masaja Başlangıç

Masaj terapistlerimiz masaja başlamadan önce seans alacak kişilere herhangi bir rahatsızlığı olup olmadığı , yağlara karşı alerji olup olmadığı gibi masaj öncesi terapiye uygunluğu kontrol edilerek seansa başlamaktadır. Seans alacak kişi onay verdikten sonra terapi sandalyesine nasıl oturacağı konusunda bilgi verilir ve masaja başlanır . Kıyafet üzerinden 15 dakika , 20 dakika ,30 dakika şeklinde belirlenen süre içerisinde sırt bölgesinden başlanarak , omuz , kol , baş , el bölgeleri olmak üzere vücudun üst kısmına medikal masaj uygulaması yapılır. Ağrıyan bölgelere gerekirse kas gevşetici kremler ile masaj yapılarak ağrıların giderilmesi ve vücudun rahatlaması sağlanır. Masaj esnasında el basıncının sert yada hafif olması konusunda masaj alan kişiye sorularak seans tamamlanır.

Almış olduğumuz geri bildirimlerde masaj çalışanlar için hem faydalı hem de işverene memnuniyet ve maliyet açısından olumlu sonuçlar vermektedir. Bir çok etkinlik içerisinde masaj çalışanlar için %99 sevilen ve uygulanabilen bir sağlık hizmetidir.

Masaj sonrası şayet kurum tarafından talep edilirse uzman fizyotarepist eşliğinde postür analizi yapılarak ağrıyan ve rahatsızlığı olan noktalara gerekli manuel terapi , egzersiz ve hareket planı sunularak tedavi sürecine katkıda bulunulur.

Aylık düzenli olarak masaj hizmeti alımlarında çalışanların sağlığında kronik rahatsızlıkların giderilmesinde etkin rol oynadığı çalışanlardan aldığımız feedbackler de doğrulanmıştır. Ofiste masaj seansları işverenlerin bütçesine ilerleyen dönemde yaşanacak kayıpların giderilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Kurumsal Sağlık Hizmetlerine Yeni Bir Boyut Getiriyoruz

Araştırmaya göre, Türkiye’deki işverenler açısından, çalışanlarda sağlık ve üretkenliği etkileyen en önemli sorunlarda ilk üç sırayı %79 ile stres, % 56 ile presenteeisim (hastalık halinde iş başında bulunma) ve % 51 ile fiziksel aktivite eksikliği aldı. Stresin sadece Türkiye’de değil, % 60’ın üzerinde bir oranla küresel olarak da ilk sırada yer alması dikkat çekmektedir. Kurumsal wellbeing ile  sağlık hizmetlerini uygulayan şirketlerden yapılan araştırmalarda çıkan sonuçlar 

  • %52 İşe Gelmeme Oranında Azalma
  • %28 Verimlilik Artışı
  • %71 Moral Artışı
  • %48 Sakatlanma Oranında Azalma
  • %27 Maluliyet Giderlerinde Azalma
  • %44 Tazminat Giderlerinde Azalma
  • % 25-55 arasında değişen oranlarda sağlık harcamalarını azaltıyor
  • Kısa dönemli devamsızlık ise % 32 düşürülebiliyor. Verimlilikte ise % 50’lere varan artış sağlanabiliyor

OFİS MASAJI NEDEN ÖNEMLİ ?
Ofis çalışanınızın stres, kaygı ve benzeri durumlarını ortadan kaldırmak, ağrıların dindirilmesi , kronik rahatsızlıkların önlenmesi gibi sorunlarına çözüm getiren önemli bir sağlık hizmetidir.

• Ağrıyan kaslardan rahatlama ve kronik rahatsızlıkların giderilmesi
• Çalışanlarda stres ve gerginliğin azaltılması
•Çalışanlarda artan zihinsel netlik ve rahatlama ve dikkat dağınıklığını ortadan kaldırma
• Personel de yüksek verimlilik ve motivasyon
• Çalışanların şirkete verdiği değer ve bakış açısı, çalışan memnuniyeti
• İşveren maliyet yükünün azaltmasına katkı sağlaması

Ofiste Masaj Uygulaması nerelerde yapılır

1-Kadınlar Günü
2-Babalar Günü
3-Sevg¡l¡ler Günü
4-Anneler Günü
5-Doğum Günler¡
6-Konferans – Yılbaşı etk¡nl¡ğ¡ , Özel Davetler
7-Toplantı – Fuar – Kongre – Piknik tüm event ve organizasyonlar

Sayamer Sağlıklı Yaşam Merkezi Mobil Masaj Markasıyla Tüm Türkiye’de kurumsal şirketlere hizmet sunmaktadır.

Sandalye masajı – aynı zamanda oturarak masaj olarak da bilinir – omurga üzerindeki ağırlığı almak ve baş, boyun, sırt, omuzlar ve kollara kolay erişim sağlamak için tasarlanmış geleneksel bir masaj koltuğunda yapılan bir masaj türüdür. Masaj en çok giysiler üzerinden yapılır ve yağ veya krem ​​gerektirmez. Bu, onu etkinliklerde, kurumsal ortamlarda ve sergilerde sıklıkla kullanılan harika bir mobil hizmet haline getirir. İşyerinde hemen hemen her yer için idealdir.

Tüm masaj tedavileri her zaman zinde ve iyi olduğunuzdan emin olmak için hızlı bir güvenlik kontrolü ile başlamalıdır ve olası sağlık sorunlarını terapistinize bildirmek için gereklidir. Bunu takiben, masaj koltuğuna nasıl oturacağınız gösterilecektir. Ten tene temas gerekli olmadığı için herhangi bir giysiyi çıkarmanıza gerek yoktur – sadece tedaviden önce sandalyede kendinizi rahat hissettiğinizden emin olun.

Terapist daha sonra sırtınız, omuzlarınız, kollarınız, elleriniz, boynunuz ve başınızda akupunktur tekniklerinin bir karışımını kullanacaktır. Terapistin belirli alanlara odaklanmasını istiyorsanız, rahatlama anınızı bölmemek için bunu tedaviden önce talep etmeniz en iyisidir veya elbette tedavi sırasında belirli alanlarda zaman geçirmeyi tercih ettiğinizi belirtmeniz yeterlidir. Terapist, durumu kötüleştirmemek için genellikle daha önce yaralanmış alanlardan kaçınacaktır.  

Peki masaj koltuğu şu anda nerelerde kullanılıyor?

Sandalye masajının bir gün saç tıraşı kadar yaygın ve kolay elde edilebilir olacağını tahmin etti – ve her köşede bir masaj koltuğumuz olmasa da, masaj koltuğu devrimi kesinlikle her zamankinden daha hızlı büyüyor.

Öngördüğü gibi alışveriş merkezlerinde ve havaalanlarında yer almak yerine, mobil masaj artık iş yerlerinde öne çıkıyor ve tüm dünyada rahatlatıcı ve canlandırıcı tedaviler sağlıyor. Ayrıca sergiler ve pazarlama promosyonlarından şımartıcı partiler ve düğünlere kadar hem kurumsal hem de yurt içi etkinliklerde sıklıkla kullanılır.

Masaj devrimine katılmak ister misiniz? Bugün hayatınıza biraz rahatlayın, ekibinizi güçlendirin veya iş terfilerinizi artırın!

Bugün sadece yöneticinize sandalye masajını önererek, diğer binlerce şirket gibi iş yerinize mobil masajı getirebilir, bir sonraki etkinliğinizde veya partinizde masajın faydalarını değerlendirebilir, hatta şımartıcı bir akşam planlayabilir ve sandalye keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. evinizin konforunda masaj yapın.

 

Sandalye Masajından Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk olarak, masaj yapılacak bölge olan boynunuz, omuzlarınız, sırtınız ve kollarınız çevresinde herhangi bir fiziksel sorun olmadığından emin olun. Yoğun bir tip olmasa da, yakın zamanda meydana gelen herhangi bir kırık, yaralanma veya cilt problemi , sandalye masajı sırasında şiddetlenebilir .

Masaj koltuğuna giderken kalın bir mont, ceket ya da takım elbise seçmeyin. İşteyseniz veya herhangi bir yerde biraz daha kalın bir şey giymeniz gerekiyorsa, masaj koltuğuna oturmaya hazırlanırken çıkarın. Kalın bir giysi, terapistinizin masajı elinden geldiğince etkili bir şekilde yapmasını engeller.

Benzer şekilde, çok sıkı veya kısıtlayıcı olmayan bir şey giydiğinizden emin olun. Masaj koltuğunda otururken ve hareket ederken mümkün olduğunca rahat olmalısınız. Giysileriniz, terapistinizin ihtiyaç duyduğunuzda vücudunuzu veya kollarınızı hareket ettirmesini engellememelidir.

Ofis masajı için nasıl pozisyon alacaksınız?

Bir sandalye masajı sırasında tamamen giyinik kalabilseniz de, takı veya aksesuar gibi ağır giysilerinizi çıkarmanız tercih edilir. Ayrıca saçlarınız uzunsa rahat bir saç bandıyla toplayın. Eğer yoksa, masaj terapistiniz size açılıp kapanabilir bir saç bandı verebilir. Saçlarınızı yukarı çekerek, dolaşmalarını veya çekilmelerini önlersiniz. Sonuç olarak, masaj sırasında olabildiğince rahat olmalısınız ve terapistinizin sırt ve boyun kaslarınıza tam erişimi olmalıdır.

Adından da anlaşılacağı gibi, bir sandalye masajı sırasında masaj masası yerine özel bir sandalyeye oturtulursunuz. Sandalyede yüzünüz öne gelecek şekilde oturacak, göğsünüz ve karnınız özel bir minder üzerine oturacak ve üst vücut ve kollarınızın ağırlığı sandalye ile desteklenecektir. Başınız ayrıca yastıklı bir beşik içine yerleştirilmiştir ve bu nedenle boyun kaslarınız da desteklenir.

Nasıl Masaj Olacaksınız?

Koltuk masajı seansınız sırasında uygulanan masaj teknikleri öncelikle müşteri olarak sizin ne istediğinize bağlıdır. Ancak her masaj terapistinin kendine has teknikleri olabilir. Çalışma gününün çoğunu bilgisayar masasında geçiren bir ofis çalışanıysanız, terapistinizin masaja genellikle sırtınızın üst kısmından ve omuzlarınızdan başladığını bilmek muhtemelen sizi memnun edecektir.

Omuzlar ve Kollar

Terapist, her biri yaklaşık bir veya iki dakika olmak üzere, omuzlarınızın her bir kasını nazikçe sıkar. Sonra her bir kolunuza iner ve sonra tekrar yukarı çıkar, önce üst kollar ve sonra hafifçe alt kollar, parmaklar ve eller. Muhtemelen işlemi her kol için iki veya üç kez tekrarlıyor. Terapist ağrı toleransınızı ölçecek ve size soracaktır. Yeterince rahatsanız, omuzlarınıza da yoğurma ve derin baskı darbeleri uygulayabilir.

Boyun

Sandalye masajı, masaj yağı veya losyon içermez; ancak danışan olarak onaylarsanız, terapist parmaklarını boynunuzda daha kolay ve sürtünmeden hareket ettirebilmek için minimum miktarda masaj yağı da uygulayabilir. Boynunuza masaj yapmak için, terapistiniz başparmakları ve parmak uçlarıyla dairesel veya zikzak hareketlerle boynunuzun tabanını nazikçe manipüle ederek başlar. Direkt olarak omurgaya basmaktan kaçınmalı ve her iki tarafını da çalıştırmalıdır. Daha çok odaklandığı bölgeler, ensenin arka kısmı ve saç çizgisinin altı, özellikle de kafa tabanınızdır. Daha sonra kulakların altındaki kemikler ve ayrıca tüm kafa derisi üzerinde hafif kayma hareketleriyle başınıza doğru hareket edecektir.

Sırt

Boyun ve omuzlardan sonra, terapistiniz muhtemelen sırtınıza iner. Muhtemelen masaj bölgesini boynunuzdan yavaşça sırtınıza kaydırır. Ayrıca, basıncın eşit olarak dağılması için avuç içi ile kısa aralıklarla hafif bir baskı uygulayarak sırtüstü yürüyebilir. Omurganın her iki tarafında bir podyum hareketi kullanabilirler. Daha sonra, bir dizi kayma hareketi ve ardından büyük sırt kaslarına büyük ölçüde yardımcı olabilecek vurmalı hareketler uygulayabilirler. Yine, terapistiniz asla doğrudan omurga üzerinde herhangi bir baskı, özellikle perküsyon kullanmamalıdır. Ayrıca, asla sırtınızın alt kısmındaki böbrek bölgelerine doğrudan baskı yapmamalıdır.

Terapistiniz ayrıca elleri sırtınıza hafifçe eğilerek baskı uygulayabilir. Ayrıca, kendinizi rahatlamış ve rahatlamış hissetmeniz için, muhtemelen masajın neredeyse tamamı boyunca kaslarınızı sıkıştırıp hafifçe vücuttan uzaklaştırdığınızı hissedeceksiniz. Ayrıca kalçaların ve üst gluteal bölgenin yakınındaki okşama hareketleriyle doğrudan baskı hissedebilirsiniz. Sırt kaslarınızı serbest bırakabileceği için bu iyi hissettiriyor olmalı.

Son olarak, masaj bittiğinde, profesyonel bir terapist uzun ve büyük ama aynı zamanda bitirici hareketlerle size haber verecektir. Masaj genellikle omuzlardan omurganın her iki yanına ve yan tarafına ve ardından tekrar belin alt kısmına ve kalçalara birkaç uzun vuruşla tamamlanır.

Leave A Comment

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

X